ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on April 5th, 2023 | by paggaiorama

0

Η ποιήτρια Εύκλεια Καράδαγλη από την Μουσθένη

Η Εύκλεια Καράδαγλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μουσθένη Καβάλας, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της.

Σπούδασε fashion designer στη Θεσσαλονίκη, μα ο χώρος της μόδας δεν την κράτησε, μιας και στο μυαλό της υπήρχε πάντα έντονη η διάθεση της γραφής και της αποτύπωσης των συναισθημάτων της.

Αντλεί έμπνευση από το σημείο μηδέν, τις ελλείψεις της ψυχής, μα κυρίως από τον έρωτα και τις ψυχικές αλλοιώσεις που προκύπτουν μέσα από αυτόν.

Η γραφή της, γίνεται ευδιάκριτη στον αναγνώστη από το διάχυτο ερωτικό συναίσθημα, την αμεσότητα, τον λυρισμό και την εικονοπλασία που τη διακρίνει.

Όπως δηλώνει η ίδια, η αέναη αντιπαράθεση της με τις λέξεις γεννάει ποιήματα. Το «Εὖ» είναι η τρίτη ποιητική της συλλογή.

 Από τις Εκδόσεις Πνοή κυκλοφορούν οι ποιητικές της συλλογές “Εκπνοές” (2017) και «Άυλες Καταστροφές» (2019).

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ

Τον έρωτα τον εισπνέεις με μια πρωτόγονη λαχτάρα και ό,τι εκπνέεις, είναι ό,τι δεν πρόλαβες να πεις.

Δοκιμάζεσαι, έρμαιο μέσα στην πλάνη του και στην παραφορά των συναισθημάτων που σου προκαλεί. Λιώνεις και λιώνεσαι, ματώνεις και ματώνεσαι.

Μετά φεύγει γι’ αλλού. Άλλωστε ό,τι βιώνουμε έντονα, είναι και μικρής διάρκειας.
Κατά πόσο όμως του ανθρώπου η καρδιά, μπορεί να επανέλθει στο αρχικό της σχήμα και στην αρχική της μορφή, μετά από το τραύμα του έρωτα; Κατά πόσο δύναται να συνεχίσει να χτυπάει όπως πριν;

Τις «Εκπνοές» του έρωτα ακολουθούν οι «Άυλες καταστροφές» του, η δεύτερη ποιητική συλλογή της Εύκλειας Καράδαγλη που πραγματεύεται τη δύναμη που καταβάλλει η καρδιά να αναδομηθεί όταν το τέλος του έρωτα επέλθει.

Μπορεί το τραύμα να επουλωθεί; Ίσως και να μπορεί. Μα πάντα στην αλλαγή του καιρού, τα ράμματα θα «τραβούν» και θα μας θυμίζουν πως οι μεγάλοι έρωτες ξεπερνιούνται μέχρι τη στιγμή που θα τους ξαναδούμε μπροστά μας.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της:

eykleia.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑