Ειδήσεις

Published on November 9th, 2022 | by paggaiorama

0

Αίτημα να μην πληρώνουν οι κάτοικοι του Παγγαίου διόδια

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑΣ ΖΗΤΑ

Ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα Διόδια της Καβάλας

Με επιστολή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας στον πρόεδρο του Σώματος ζητά να εισαχθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα: «Απαλλαγή των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των διοικητικών ορίων της.

Όπως αναφέρει, «η οικονομική και ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας επιδεινώνεται και από την επιβολή διοδίων τελών σε σταθμούς που αναφύονται, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, κι επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ειδικότερα οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα μετωπικά διόδια που τοποθετήθηκαν στη θέση Άσπρα Χώματα κοντά στον κόμβο του λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δήμων της Θράκης, δικαιούνται δωρεάν διέλευση από τα διόδια προκειμένου να κινηθούν εντός του Νομού τους και μεταξύ όμορων Νομών.

Και καταλήγει: «Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος συμπαρατασσόμενο με τις εύλογες αντιδράσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στη ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθούν οι Δημότες όλων των Δήμων της ΠΕ Καβάλας στο πλαίσιο της ισονομίας με τους πολίτες της Θράκης.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ συναισθανόμενο τις δύσκολες συνθήκες

καθημερινότητας που προκαλούν η ενεργειακή και οικονομική κρίση και κατανοώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων – πολιτών της ΠΕ Καβάλας:

Ζητά τη μη καταβολή διοδίων τελών σε όλα τα διόδια εντός της ΠΕ Καβάλας των Δημοτών μονίμων κατοίκων Παγγαίου, Καβάλας και Νέστου που καθημερινά μετακινούνται από και προς τους χώρους εργασίας τους καθώς και από όσους έχουν τις επιχειρηματικές και εργασιακές εγκαταστάσεις τους μέσα στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καβάλας.

Το μέτρο που ισχύει για τους δημότες του Δήμου Παγγαίου εντός του Δήμου τους να επεκταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας καθ’ όσον υπάρχουν δημότες Παγγαίου που κινούνται καθημερινά και προς Καβάλα και προς τον Δήμο Νέστου»…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑