Ειδήσεις

Published on January 31st, 2022 | by paggaiorama

0

Η τοποθέτηση του Γιάννη Πασχαλίδη στην πρόταση δυσπιστίας

Η καταψηφισθείσα συζήτηση πρόταση δυσπιστίας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού και τακτικισμού του κ.Τσίπρα, ο οποίος «παραζαλισμένος», τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από τα συντροφικά μαχαιρώματα, επιχείρησε δια του τρόπου αυτού να συσπειρώσει το κόμμα του, επιλέγοντας την πόλωση και την παράλυση των εργασιών της Βουλής για ένα ολόκληρο τριήμερο.

Δυστυχώς, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πρόταση δυσπιστίας κάθε άλλο παρά θα ζημίωσε την Κυβέρνηση. Αντιθέτως, προσέφερε μια άριστη ευκαιρία να ακουστούν αλήθειες και να δοθούν πειστικές απαντήσεις στους πολίτες.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει το θάρρος να αναγνωρίζει τα λάθη της, διαθέτει το ανάστημα να ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της, μα πάνω απ’όλα έχει αναλάβει το καθήκον να διορθώσει αστοχίες.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη όσα δεν είχαν προχωρήσει στη χώρα επί δεκαετίες και η Ελλάδα, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, έγινε παγκοσμίως παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, η σημερινή κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ξέρει να κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας μας, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μπει σε έναν ενάρετο κύκλο υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της.

Σήμερα ο φόρος στα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή στα κατώτατα εισοδηματικά στρώματα και στην μεσαία τάξη από το 22% έχει μειωθεί στο 9%, ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 29% έχει μειωθεί στο 22%, ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 22%, η προκαταβολή φόρου έχει μειωθεί από το 100% στο 80%, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 100% στο 55%.

Επιπλέον, έχει καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα και συγχρόνως έχουν μειωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές .

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ τα μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργεια, με την αύξηση της κρατικής επιδότησης σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και την ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης ανέρχονται σε ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, αναμένεται νέα ενίσχυση των επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων, που πλήττονται σημαντικά από την πανδημία, μέσω Ειδικού Προγράμματος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η συνολική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 43 δισ. Ευρώ.

Ας μη λησμονούμε, άλλωστε, ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και το οικονομικό επιτελείο, εργαζόμενοι νυχθημερόν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τους επιτυχημένους χειρισμούς τους, έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στην τρίτη υψηλότερη θέση όσον αφορά την ανάπτυξη στην ευρωζώνη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το ρυθμό ανάπτυξης για το 2021 να εκτιμάται στο 7% και το 2022 στο 4,5%, σημειωθήτω δε ότι η ανεργία αναμένεται να αποκλιμακωθεί κατά 1,7%.

Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται και οι εξαγωγές ενισχύονται, προσθέτοντας ποιότητα και βιωσιμότητα στην οικονομική μεγέθυνση, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας θα παρουσιάσει πανευρωπαϊκά τις μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων και εξαγωγών την προσεχή διετία.

Μάλιστα, οι εξαγωγές αναμένεται να ανέλθουν σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ήδη από φέτος!

Η Ελλάδα αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Την ώρα που ο πλανήτης δέχεται την επίθεση του κορωνοϊού, η χώρα μας δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις καταβάλλουν λιγότερες εισφορές, ενώ η νεολαία μας, βάσει του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, γίνεται πλέον πρωταγωνίστρια του αύριο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει την ίδια δυναμική παρουσία εντός του Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεγαλύτερη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑