Ειδήσεις

Published on October 1st, 2022 | by paggaiorama

0

20 Οκτωβρίου η προκαταβολή για τα χαλάζια!

Μήνας πληρωµών για τους αγρότες, κατά το σύνηθες, ο Οκτώβριος, αρχής γενοµένης από την επόµενη εβδοµάδα µε την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των προγραµµάτων της περσινής χρονιάς, σύµφωνα µε τις πληροφορίες.

Μαζί αναµένεται να πληρωθεί και η δηµοσιονοµική πειθαρχία του 2021 περί τα 16 µε 17 εκατ. ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, το βάρος πέφτει στην πίστωση της προκαταβολής του τσεκ, µε τους αρµόδιους να έχουν διαρρεύσει πληρωµή περί τις 20 Οκτωβρίου και στόχο πριν την έκθεση Agrotica, κάτι που τεχνικά θεωρείται εφικτό, µόλις «τρέξουν» οι απαραίτητοι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Εκεί που υπάρχει «θέµα» είναι στο ζήτηµα των µεταβιβάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει ακόµα η απαραίτητη επεξεργασία και όπως είναι η κατάσταση των δηλώσεων µέχρι τώρα, υπάρχει κίνδυνος να µην πληρωθεί µεγάλο µέρος των µεταβιβάσεων µε την προκαταβολή. Μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν υπήρχαν ακόµα τα αποτελέσµατα των αιτήσεων µεταβίβασης δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης του 2022.

Ωστόσο αυτοί που γνωρίζουν, λένε ότι µόλις βγουν οι σχετικές πράξεις και µάθουν οι παραγωγοί που είχαν υποβάλλει αίτηση, αν έγινε δεκτή η µεταβίβαση δικαιωµάτων ή όχι, προκειµένου να µπορέσουν -αν χρειαστεί- να προσκοµίσουν συµπληρωµατικά δικαιολογητικά, τότε δεν αποκλείεται να βγουν οι χρόνοι και τελικά να µην «ξεµείνουν» για την εξόφληση του ∆εκεµβρίου.

Εν τω µεταξύ, µε την πίστωση των 35,7 εκατ. ευρώ στους λογαριασµούς των δικαιούχων Νέων Αγροτών στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ιονίου ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωµής της πρώτης δόσης στους ενταγµένους του προγράµµατος, ενώ πλέον ενστάσεις ξεκινούν γύρω στα µέσα Οκτωβρίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑