Ειδήσεις

Published on June 28th, 2024 | by paggaiorama

0

ΤΕΝΑΓΗ: Από τις πλημμύρες στην ξηρασία

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Από τις πλημμύρες των προηγούμενων ετών τα Τενάγη των Φιλίππων έχουν περάσει στην ξηρασία, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που είχαμε στη διάρκεια του χειμώνα.

Εδώ και 25 χρόνια πλημμύριζε η περιοχή αλλά τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων τον χειμώνα, υπάρχει πρόβλημα και με την ξηρασία.

Μιλάμε για μία έκταση χιλιάδων στρεμάτων που είναι και ο οικονομικός πνεύμονας της περιοχής, με αροτραίες κυρίως καλλιέργειες σόγιας, καλαμποκιού, ηλιόσπορων, βαμβακιού και κάποιων κηπευτικών.

Ο Γρηγόρης Γρουζίδης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «υπάρχει έντονο πρόβλημα ξηρασίας στην περιοχή. Όπως φαίνεται σε κάποιες περιοχές θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλες έντονες ξηρασίες.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Τενάγη με τις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη νερού άρδευσης.

Δεν υπάρχει καθόλου νερό για να ποτιστούν οι καλλιέργειες και είναι λιγοστά τα νερά από τις πηγές Αγγίτη και Κεφαλαρίου.

Από το Παγγαίο και το όρος Σύμβολο δεν κατεβαίνουν νερά. Έπρεπε να έχουν γίνει ήδη τα μεγάλα έργα του φράγματος Μαρμαρά.

Αν συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο η ξηρασία θα έχει πρόβλημα και το δυτικό Παγγαίο και θα ξεραθούν οι γεωτρήσεις. Αυτή την εποχή το μόνο που περιμένουμε είναι να έχουμε βροχόπτωση για να σωθούν οι καλλιέργειες».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑