Ειδήσεις

Published on June 19th, 2024 | by paggaiorama

0

Ξεκινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Το 1ο εργαστήρι της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Η γιορτή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα. Στόχοι του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να ξεφυλλίσουν τα βιβλία, να αναγνωρίσουν το χώρο της βιβλιοθήκης ως χώρο μάθησης, να ενσωματώσουν τις νέες γνώσεις στην καθημερινή τους ζωή, να συνδεθούν με τους συνομήλικούς τους και να διασκεδάσουν.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Δράσεις έχουν προγραμματιστεί και στις Βιβλιοθήκες Καβάλας, Ελευθερούπολης Παγγαίου και Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑