Το μαρούλι της θάλασσας καλλιεργείται στο Παγγαίο
Πριν από έναν μήνα, στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) που λειτουργεί στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ξεκίνησε η καινοτόμα καλλιέργεια σε δεξαμενές του βρώσιμου πράσινου μακροφύκους (φύκος ορατό με γυμνό μάτι) Ulva.
Ο Δρ Σωτήρης Ορφανίδης, διευθυντής ερευνών του ΙΝΑΛΕ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), παρουσίασε την παραγόμενη ξηρή βιομάζα στην ημερίδα με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης της οστρακοκαλλιέργειας στη Βόρεια Ελλάδα», που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
πηγη: Ulva: Το μαρούλι ή αλλιώς σιτάρι της θάλασσας (φωτο) | Green Agenda