ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on February 25th, 2022 | by paggaiorama

0

Το κρασί του Παγγαίου στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα μεσημέρι του Φεβρουαρίου με βροχή και κρύο, η Καβαλιώτισσα Ντόρα Καλοκάρδη-Καλαντζή, σύμβουλος και υπεύθυνη λειτουργίας του M Shop & M Café, με ξεναγεί στο νέο πρότζεκτ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η αφορμή είναι φυσικά, όπως πάντα, το κρασί.

Εδώ, στο καινούργιο M Shop, φιγουράρει σε περίοπτη θέση ο σπάνιος ερυθρός Βίβλινος οίνος του Κτήματος Βιβλία Χώρα. «Κρυμμένος» μέσα σε μια λουσάτη μαύρη βελούδινη σακούλα με την ετικέτα του Μεγάρου. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να φέρω στον νου μου κάποιο αντίστοιχο πωλητήριο σε χώρο τέχνης όπου να πωλείται κρασί. Λύνω το χοντρό μεταξωτό κορδόνι που συγκρατεί το βελούδο, αποκαλύπτω τη φιάλη και διαβάζω στο κομψό ενημερωτικό σημείωμα τις πληροφορίες για το σπάνιο κρασί που παράγεται στο οινοποιείο Βιβλία Χώρα, από μια «άγνωστη» ερυθρή ποικιλία που βρέθηκε στην περιοχή του Παγγαίου. Μετά από χρόνια έρευνας και έλεγχο ταυτοποίησης DNA, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια παλιά ελληνική ποικιλία, που δεν ταυτίζεται με καμία άλλη σύγχρονη ελληνική ή ξένη. Και, όπως μας πληροφορεί η Ντόρα Καλοκάρδη-Καλαντζή, εμφιαλώθηκε ειδικά για τα 30 χρόνια του Μεγάρου. Στον λαιμό της φιάλης κρέμεται μια μικρή, χρυσή, κομψή καρτούλα που γράφει: «Η Απόλαυση της Παύσης. Παύση τετάρτου ανάμεσα στις νότες ως σύμβολο μουσικό μέχρι τη στιγμή που ο ήχος επανέρχεται. Παύση για την απόλαυση ενός κρασιού ως ανάσα αναγκαία μέχρι τη στιγμή που ο ρυθμός επιστρέφει».

Αυτή την αναγκαία παύση απόλαυσης ανάμεσα στις καθημερινές μας δραστηριότητες έρχεται να φιλοξενήσει το M Café του Μεγάρου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Υπέροχες πολυθρόνες, μεγάλα τραπέζια, άνεση χώρου και πεντανόστιμα σνακ (δοκίμασα ένα φανταστικό μίνι μπριός με μοτσαρέλα και πέστο και το αγαπημένο μου red velvet κέικ). Και φυσικά κρασί ήσυχο και αφρώδες, αλλά και σαμπάνια με το ποτήρι. Ο καφές είναι επίσης πολύ καλός και επιφυλάσσομαι την άλλη φορά να δοκιμάσω το κοκτέιλ Mr. Fox. Ογκωτοί τενίστες τενίστες που αιωλίζουν το κατάστημα Μ. Ένα πωλητήριο-έκθεση χρηστικών έργων τέχνης: μακό, κεραμικά, δημιουργίες της Λουκίας ειδικά για εδώ, φανταστικά παιδικά βιβλία, κοσμήματα, αέρινες κούκλες-μπαλαρίνες και πολλά ακόμη. M Shop & M Café, τέχνης του τετάρτου, «ουάου» και τενό. Ένα άνοιγμα του Μεγάρου πέρα από τις παραστάσεις και τις εκθέσεις, μια εξωτερίκευση της διάθεσης για ποιοτική επικοινωνία, ένα στέκι to be για όλους εμάς που αναζητάμε το διαφορετικό.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑