Το Κλαδί Ελιάς στη Μεσορόπη, διατηρεί το αστέρι του…
Το ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ διατηρεί το ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ που έχει στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ…
Ο Βύρων Μπαρμπασακάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Hotel Management. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη για τη μαγειρική!
Τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική τα έκανε δίπλα στον διεθνούς φήμης Chef Paul Bocuse. Στη συνέχεια η πορεία του στο χώρο ήτανε ανοδική καθώς εργάστηκε σε πολλά μεγάλα εστιατόρια της Ελλάδας και του Βελγίου, μερικά από τα οποία είναι: το Les 3 Homard (με 1 αστέρι Michelin), το Le Jubile (με 1 αστέρι Michelin), το La Maison du Cygne (με 2 αστέρια Michelin), το Comme Chez Soi (με 3 αστέρια Michelin), το Le Café de la Paix – Paris (με 1 αστέρι Michelin).
Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1984 όπου και εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια όπως είναι το La Maison de Katrin στη Μύκονο, στο Kipriotis Village Resort στην Κώ, στο Makryammos Bungalows στη Θάσο και στο Πόρτο Χέλι.

Το 2009 πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το εστιατόριο Κλαδί Ελιάς ένα destination restaurant στους πρόποδες του Παγγαίου το οποίο έχει βραβευτεί από τον οργανισμό FNL για τα έτη 2018 και 2019. Το μενού του είναι μεσογειακό fusion με γαλλικές νότες και είναι ένα καθαρόαιμο μπιστρό με ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα, σοβαρές κοπές κρέατος, ψυγείο dry aging και διαθέτει μια μικρή αλλά εκλεκτική λίστα κρασιών και πούρων.
Και φέτος στα έβδομα FNL Best Restaurant Awards βραβεύτηκαν 230 εστιατόρια από ολόκληρη την Ελλάδα.
Ένα αστέρι κερδίζουν 172 εστιατόρια. Με δύο αστέρια αξιολογούνται 48 εστιατόρια. Τρία αστέρια κερδίζουν 9 εστιατόρια, τα δύο από αυτά για πρώτη φορά.

Τέλος, για πρώτη φορά, στα οκτώ χρόνια του θεσμού, ένα εστιατόριο πετυχαίνει την ανώτατη αξιολόγηση των τεσσάρων αστεριών.
Η λίστα ολοκληρώνεται με 12 ειδικά βραβεία και το top-10 της The List 2024.
Μεταξύ των βραβευμένων εστιατορίων και το ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ του Βύρωνα Μπαρμπασακάλη που βρίσκεται στη Μεσορόπη Παγγαίου!
Το ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ διατηρεί το ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ που έχει στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ…