Ειδήσεις

Published on March 27th, 2023 | by paggaiorama

0

Της Πομόνας…

ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ… ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΡΙΣΤΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τσαβδαρίδης σημειώνει εύστοχα:

Στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου αποφάσισε τη μεταβίβαση κατά χρήση των αρδευτικών γεωτρήσεων από τη ΔΕΥΑΠ στον Δήμο Παγγαίου.

Με την απόφαση εξοικονομείται ένα πολύ μεγάλο ποσό και μειώνεται κατά πολύ το κόστος ενέργειας αφού το επαγγελματικό τιμολόγιο (kwh: M.Ο 0,45€) του ρεύματος στην ΔΕΥΑΠ είναι πολύ μεγαλύτερο από το αγροτικό τιμολόγιο (kwh: Μ.Ο 0,16€) που ισχύει για τις αρδευτικές γεωτρήσεις όταν βρίσκονται στη διαχείριση του Δήμου.

Ενδεικτικά για το σύνολο των 4.941.628 kwh στην αρδευτική περίοδο 2022 προκύπτει με το επαγγελματικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ το ποσό των 2.223.732 € ενώ με το αγροτικό τιμολόγιο οι ίδιες kwh υπολογίζονται στις 790.660 €. Εξοικονόμηση : 1.433.072 €

Επιτέλους , έστω και πολύ αργά, η Δημοτική Αρχή Αναστασιάδη αντιλήφθηκε το μεγάλο λάθος της μεταφοράς , με την έναρξη της θητείας της το 2015, της Άρδευσης από τον Δήμο Παγγαίου στην ΔΕΥΑ Παγγαίου που είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του χρέους της Επιχείρησης λόγω της μεγάλης διαφοράς του επαγγελματικού τιμολογίου που ισχύει σ΄ αυτήν και του αγροτικού τιμολογίου που ισχύει στον Δήμο.

Βέβαια, η γενναιότητα της δημόσιας παραδοχής του λάθους και των αρνητικών συνεπειών που είχε αυτό για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΠ , δεν υπήρξε από τη Δημοτική Αρχή, η διόρθωσή του όμως έστω και μετά από χρόνια είναι πολύ σημαντική!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑