Σοκ από τον θάνατο του Παύλου Χατζηπαυλίδη
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ – ΤΗ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ PINK WOMAN
Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλεύονταν ο επιχειρηματίας Παύλος Χατζηπαυλίδης, ιδρυτής της αλυσίδας γυναικείων ενδυμάτων Pink Woman.
Ήταν μόλις 61 ετών.
Γιος μεταφορέα και γαζώτριας από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ο Παύλος Χατζηπαυλίδης δημιούργησε την κορυφαία αυτή τη στιγμή ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας γυναικείων ενδυμάτων Pink Woman, έχοντας ως έδρα τη μακρινή από το αθηναϊκό κατεστημένο πόλη της Καβάλας.
Αυτή ήταν η δική του απάντηση σε όσους έβλεπαν την ελληνική περιφέρεια ως κάτι δεύτερο, κάτι παρακατιανό.
Για να τους αποστομώσει δημιούργησε μια εξελιγμένη -ακόμα και από μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εταιρεία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει ως βασικούς ανταγωνιστές τη Zara και την Η&Μ.
Τι ανέφερε ο ίδιος ο Παύλος
«Γεννήθηκα το 1964 και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Δράμας από οικογένεια βιοπαλαιστών. Ξεκίνησα επαγγελματικά από την Καβάλα, έχοντας από μικρός το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας», εξιστορεί ο επιχειρηματίας. «Η πρώτη μου δουλειά ήταν υπάλληλος σε fast food και σε λιγότερο από έναν χρόνο απόκτησα την ιδιοκτησία του καταστήματος.
Εψαχνα, ξέρετε, να βρω ευκαιρία να φύγω από το χωριό μου. Η ζωή εκεί ήταν χωρίς επιλογές. Θυμάμαι να πηγαίνω σχολείο και μετά πάντα να εργάζομαι, από πολύ μικρός.
Ετσι, λοιπόν, από νωρίς είχα κάνει οικονομίες και μόλις έμαθα τη δουλειά με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του fast food που είχε οικονομική επιφάνεια, καθώς ήταν και αντιπρόσωπος αυτοκινήτων, αγόρασα το κατάστημα. Δεν δέχτηκα όμως να μου το παραχωρήσει όπως αρχικά ήθελε. Οι χάρες δεν μου αρέσουν.
Προτιμώ τον αγώνα. Με τις οικονομίες μου λοιπόν αγόρασα το 60% του καταστήματος και το υπόλοιπο 40% ήταν βοήθεια από τέσσερις προμηθευτές που με στήριξαν, καθώς κατάλαβαν το μεράκι μου. Πίστεψαν σε μένα και εγώ τους γύρισα πίσω τα χρήματα, με κέρδος μάλιστα για τους ίδιους», αναφέρει.
Επειδή το μαγαζί ήταν απέναντι από το ΚΤΕΛ στο λιμάνι για τα πλοία προς Θάσο, ο κ. Χατζηπαυλίδης πετυχαίνει απίστευτη κερδοφορία.
Δύο χρόνια αργότερα και αφού ολοκλήρωσε τους στόχους του μετά από σκληρή δουλειά, αποφασίζει να πουλήσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Χρησιμοποιώντας το κεφάλαιο για τα πρώτα του βήματα στον κλάδο της ένδυσης ανοίγει το πρώτο του κατάστημα, πάντα στην Καβάλα.
Από το 1998 έως το 2003 ο κ. Χατζηπαυλίδης δημιουργεί με επιτυχία καταστήματα επώνυμων προϊόντων ένδυσης σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Επρόκειτο για διαχείριση γνωστών διεθνών φιρμών ένδυσης με αμιγώς εμπορικό προσανατολισμό.
Σύντομα όμως αυτό θα αλλάξει και ο επιχειρηματίας από τη Δράμα θα προσανατολιστεί και στην παραγωγή. Το 2004 και ενώ σταδιακά η χώρα εισερχόταν σε κύκλο προβλημάτων, ο ίδιος έχοντας επιτύχει να διατηρεί ένα σημαντικό δίκτυο καταστημάτων αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του κολεξιόν, και έτσι ιδρύει την Pink Woman.

Από τη Νικήσιανη στην δημιουργία της Pink Woman
Ξεκινά αρχικά με έξι σημεία λιανικής πώλησης. Το σχεδιαστήριο απαρτιζόταν από δύο μόνο σχεδιαστές και η παραγωγή γινόταν σε ένα μικρό εργοστάσιο στην περιοχή Νικήσιανη Παγγαίου, που στελεχωνόταν με 30 γαζώτριες.
Στη συνέχεια ήρθαν συνεργασίες με προμηθευτές-κατασκευαστές από χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Τουρκία, Κίνα, Μπανγκλαντές, Ινδία, Βιετνάμ, Μαρόκο). Ολα αυτά ο κ. Χατζηπαυλίδης τα έκανε με μηδενικό δανεισμό, όταν ο ανταγωνισμός του έψαχνε τρόπο να ξεφορτωθεί κόκκινα δάνεια που τώρα τον στραγγαλίζουν.
«Θα ήμουν πιο πλούσιος σε επίπεδο ατομικής περιουσίας αν δεν επένδυα διαρκώς τα κέρδη της εταιρείας. Εγώ όμως γι’ αυτό το πράγμα ζω: για να δημιουργώ. Ετσι όλα αυτά τα χρόνια που η Pink Woman είναι κερδοφόρα διαρκώς, επιλέγω να αναπτύσσω την εταιρεία και να μη μεγαλώνω τον αριθμό των σπιτιών ή των αυτοκινήτων μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, το 2004 δημιουργεί showroom στην Αθήνα για τον δειγματισμό της κολεξιόν στους πελάτες της χονδρικής, ενώ το 2006 ξεκινάει η ανάπτυξη μέσω του franchise. Το 2009 μεταφέρεται το εργοστάσιο της επιχείρησης στις σημερινές εγκαταστάσεις της, επιφάνειας 4.000 m2, στο Δάτο Καβάλας, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες υποδομές για μια παραγωγική δυναμικότητα η οποία σήμερα ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια τεμάχια ετησίως. Ολες οι χρήσεις της εταιρείας είναι κερδοφόρες και σύντομα η ανάπτυξή της αποδίδει καρπούς. Το 2011 η Pink Woman θα βραβευτεί από την ICAP ως μία από τις ισχυρότερες ελληνικές εταιρείες (Strongest Companies in Greece).
Το 2012 και το 2013 βραβεύτηκε με τα ετήσια βραβεία franchisee. Σύντομα όμως αυτή η επιτυχία θα φέρει ένα ευχάριστο πρόβλημα. «Στο τέλος του 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης με οδήγησε να πάρω τη μεγάλη απόφαση για μερική εγκατάσταση στην Αθήνα.
Ετσι στα γραφεία μας στον Αλιμο στεγάζονται η διοίκηση και οι εμπορικές λειτουργίες, οι αγορές και το marketing, ενώ στις εγκαταστάσεις μας στην Καβάλα παραμένουν η παραγωγή, τα logistic και το λογιστήριο. Τώρα πλέον αναγκάζομαι να μοιράζω τον χρόνο μου κατά 70% στην Αθήνα και κατά 30% στην Καβάλα. Είναι αλήθεια όμως πως δεν μπορούσα να σκεφτώ τη ζωή μου στην Αθήνα.
Από τότε μέχρι που αποχώρησε από την εταιρεία η Pink Woman ανθεί, η εταιρεία πηγαίνει στα χέρια του Δημήτρη Ματεμτζή, ενώ ο Παύλος στρέφεται πλέον στον χώρο των ακινήτων με μεγάλη επιτυχία.
Μάχη με τον καρκίνο
Τα τελευταία χρόνια ο Παύλος Χατζηπαυλίδης δίνει μια ακόμη μάχη με τον καρκίνο, η οποία κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια, με αξιοπρέπεια και χωρίς να καταλάβουν πέρα από τους οικείους του, αυτόν τον Γολγοθά. Πάντα σχεδίαζε και πάντα ήταν μάχιμος μέχρι που η αρρώστια θα τον ρίξει για να αφήσει την τελευταία πνοή την Πέμπτη 5 Μαρτίου σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στην Αθήνα την Δευτέρα 10 Μαρτίου.