Ειδήσεις

Published on February 3rd, 2022 | by paggaiorama

0

Ξεκινούν εργασίες στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα…

Είναι πλέον γεγονός η μεγάλη στιγμή για τον Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα έφτασε! Ένας τεράστιος αγώνας και μία τεράστια προσπάθεια που αφορά την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα προχωρά στο επόμενο βήμα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από ένα μήνα υπήρξε η έγκριση και υπογραφή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο της κατακύρωσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης για 40 χρόνια εκτάσεων εντός του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας στην εταιρεία Egnatia Aviation ΕΠΕ όπου και ολοκληρώθηκε η πολυετής προσπάθεια αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη σχετική σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προβλέπει συγκεκριμένο επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο που θα το μετατρέψει σε σύγχρονο διεθνές αεροπορικό πνεύμονα / κέντρο για την εκπαίδευση πιλότων και την οργάνωση – υποστήριξη δραστηριοτήτων διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος (Γενικής Αεροπορίας, Αεραθλητισμού, Αερολεσχών κ.α.).

Η συνολική επένδυση ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 4.861.000 ευρώ σύμφωνα με την εγκριθείσα τεχνική προσφορά της εταιρείας.

Η είδηση της ημέρας λοιπόν, ίσως και της εβδομάδας είναι ότι πριν από λίγη ώρα ήρθε η πρώτη άδεια για συντήρηση και αναβάθμιση του διαδρόμου Α/Προσγείωσης του αεροδρομίου. Την Δευτέρα λοιπόν 7 Φεβρουαρίου αρχίζουν τα έργα.

Η υπόσχεση λοιπόν από τον ΥΕΘΑ αλλά και οι κινήσεις που έγιναν πριν από τα Χριστούγεννα υλοποιείται μέσα σε λίγες εβδομάδες και ένα από τα διαχρονικά ζητήματα και σημαντικά έργα που αφορούν την αναβάθμιση συνολικά του Αμυγδαλεώνα και η δικαίωση μίας εταιρεία όπου θα δώσει μία νέα πνοή στην περιοχή είναι γεγονός!!!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑