Μόνο το κρασί του Παγγαίου στο Taste Atlas
Ο χάρτης της Ελλάδας, από το Taste Atlas, με τα κορυφαία προϊόντα ανά περιοχή όπου κυριαρχούν το ξινόμαυρο, η πατάτα Νευροκοπίου και η ελιά θρούμπα της Θάσου.
Έναν κατατοπιστικό, άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο… γεύσεις χάρτη της Ελλάδας δημοσίευσε στο X η γνωστή ιστοσελίδα Taste Atlas. «Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύσεις. Από την κρεμώδη πλούσια μυζήθρα στην Κρήτη μέχρι τις βαθιές, γήινες νότες του ξινόμαυρου στον βορρά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αποθεωτική λεζάντα.
Και όπου ξινόμαυρο ίσον Παγγαίο που θεωρείται πλέον κορυφαία περιοχή σε κρασιά ποιότητας στην Ελλάδα και γιατί όχι και στον οινικό χάρτη τη; Ευρώπης.

«Τα νησιά της Ελλάδας προσφέρουν τις δικές τους μοναδικές γεύσεις, όπως η μαστίχα από τη Χίο, η ντελικάτη φάβα της Σαντορίνης και το αρωματικό ελαιόλαδο της Λέσβου. Γλυκές πινελιές από τα φημισμένα φιστίκια της Αίγινας και τα σύκα της Κύμης, βασικά είδη του παραδοσιακού ελληνικού ντουλάπι», σημειώνεται στη συνέχεια.
Σύμφωνα με το Taste Atlas, «η ηπειρωτική χώρα φέρνει πιο έντονες γεύσεις με αρωματικές πιπεριές Φλωρίνης, την απαλή γεύση του γαλοτυριού και τον έντονο χαρακτήρα του τσίπουρου. Μαζί, αυτά τα προϊόντα σχηματίζουν ένα ζωντανό μωσαϊκό τοπικών τερουάρ, χειροποίητων μεθόδων και πολιτιστικής κληρονομιάς που ορίζουν την ψυχή της ελληνικής γαστρονομίας».

Να σημειωθεί ότι το Taste Atlas είναι ένας βιωματικός διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακό φαγητό που συγκεντρώνει αυθεντικέςσυνταγές, κριτικές φαγητού και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή υλικά και πιάτα.