Ειδήσεις

Published on November 6th, 2022 | by paggaiorama

0

Κριτική από Τάνια Ελευθεριάδου για τις αποζημιώσεις

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Οι χθεσινές καταθέσεις αποζημιώσεων στους λογαριασμούς των αγροτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Ιουνίου, κρίνονται ικανοποιητικές, ιδίως για τα ανοιχτά επιτραπέζια σταφύλια, που επλήγησαν περισσότερο, αλλά άργησαν πολύ.

Δυστυχώς, η εικόνα δεν είναι η ίδια στα σκεπαστά, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένουμε το πόρισμα του ΕΛΓΑ για να έχουμε πλήρη εικόνα.

Η πίεση μας έφερε αποτελέσματα. Από την πρώτη στιγμή, ενημερώθηκα από τους θεσμικούς παράγοντες και κυρίως από τους αγρότες της περιοχής. Οι Κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι επαφές με αρμόδιους έγιναν πάντα με στόχο την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών μας.

Έτσι λοιπόν, θα προχωρήσω στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να πιέσω για να:

αποζημιωθούν άμεσα οι υπόλοιπες δενδρώδεις και λοιπές καλλιέργειες,

να μην παρακρατηθεί το 20% του ποσού αποζημιωσης από τον ΕΛΓΑ, όπως άλλωστε υποσχέθηκε ο πρόεδρός του, παρουσία του νεοσύστατου αγροτικού συλλόγου Παγγαίου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου, του Δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη και του κυβερνητικού βουλευτή κ. Πασχαλίδη.

να βγει συνολικά ένα deminimis εμπροσθοβαρές που να καλύπτει όλη την πληγείσα περιοχή,

και φυσικά να γίνουν από την ΔΑΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ και από τον ΕΛΓΑ όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπει το φυτικό κεφάλαιο στα ΠΣΕΑ.

Επιπρόσθετα, πρέπει να δοθούν οι ανώτατες αποζημιώσεις και στις ελιές που αποτελούν τον μεγαλύτερο όγκο των καλλιεργειών.

Οι αγρότες του Παγγαίου που καταστράφηκαν δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κάποιων για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Ο αγώνας, λοιπόν, συνεχίζεται. Στο πλάι των αγροτών μας, με ειλικρίνεια, στοχεύμενες και δυναμικές παρεμβάσεις, χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ το νεοσύστατο αγροτικό σύλλογο Παγγαίου που εργάζεται προς όφελος όλων των αγροτών της περιοχής και μας ενημερώνει αντικειμενικά και αμερόληπτα για τα προβλήματα τους.

Ελευθεριάδου Τάνια

Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑