Ειδήσεις

Published on July 29th, 2022 | by paggaiorama

0

Ένας πνιγμός τη μέρα στην Ελλάδα

Είναι μάστιγα οι πνιγμοί ηλικιωμένων ανθρώπων στις ελληνικές θάλασσες.

Από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και τον Σεπτέμβρη που η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή, δεν υπάρχει μέρα που να μην χάνει τη ζωή του είναι άνθρωπος μεγάλης ηλικίας.

Χθές ακόμη θρηνήσαμε έναν ακόμη συνάνθρωπό μας, 76 ετών, που άχασε τις αισθήσεις του και ουσιαστικά πνίγηκε στην παραλία της Νέας Ηρακλείτσας!

Τις περισσότερες φορές, είναι πάνω από ένας. Τη Δευτέρα (25/7), δύο ηλικιωμένοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους την ώρα που κολυμπούσαν στο νησί της Αμμουλιανής, στη Χαλκιδική και στην Επανομή στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την Παρασκευή 1 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου (σε τρεις ημέρες δηλαδή) 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, την ώρα που έκαναν μπάνιο.

Από αυτούς οι περισσότεροι ήταν άντρες άνω των 70 χρονών, ενώ από τους 15 νεκρούς οι 6 ήταν αλλοδαποί που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, την Παρασκευή 1η Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους, τρεις άντρες. Ένας 72χρονος στη θαλάσσια περιοχή Οξυγόνο Λαυρίου, ένας 70χρονος αλλοδαπός τουρίστας στο Ποσείδι της Χαλκιδικής και ένας 65χρονος στο Περιγιάλι Λευκάδας.

Την επόμενη μέρα το Σάββατο 2 Ιουλίου, στην Αρτέμιδα Αττικής ένας άντρας 89 χρονών, μια γυναίκα 69 χρονών στη θαλάσσια περιοχή Πλαγιών του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός τουρίστας 75 χρονών στην Κυανή Ακτή Χανίων, μια γυναίκα 77 χρονών στην παραλία Αγίου Γεωργίου Φανερωμένης στη Σαλαμίνα και άλλη μια γυναίκα 65 χρονών στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου Παγγαίου Καβάλας.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου τρεις αλλοδαποί που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, ο ένας 67 χρονών στη θαλάσσια περιοχή Σάρτη Χαλκιδικής, ο δεύτερος 71 χρονών στη θαλάσσια περιοχή δυτικού άκρου της παραλίας Ανισσαρά της Χερσονήσου Κρήτης και ο τρίτος ένας άνδρας 53 χρονών, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Λαγανά Ζακύνθου, ο οποίος είχε επιβιβαστεί σε τουριστικό σκάφος για τη περιηγητικό πλου, και κατά τη διάρκεια μπάνιου στη θάλασσα έχασε τις αισθήσεις του.

Επίσης πνίγηκαν άλλοι τέσσερις άντρες 77χρονών στο Κοντοκάλι Κέρκυρας, 80 χρονών στο Παλιούρι Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, 82 χρονών στη θαλάσσια περιοχή ναυτικού Οχυρού Αράξου και ένας αλλοδαπός τουρίστας 77 χρονών στη Ράγια Πόρου Κεφαλλονιάς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑